COPD Groep

De COPD groep traint bij Everyday Fit Schuytgraaf

EverydayFit Fitness & Cardioclub
Inleiding

COPD Groepstherapie is een groep waarin u gezamenlijk kunt bewegen en werken aan uw individuele doelen. Bent u vaak benauwd, heeft u niet zo’n goede conditie? Wilt u wel meer bewegen maar lukt het niet zo goed? Dan is COPD Groepstherapie misschien iets voor u.

Het doel van de COPD Groepstherapie

Het doel van de COPD groepstherapie is om achteruitgang van COPD gold 1,2 en 3 tegen te gaan en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Plezier in bewegen te ervaren en proberen de benauwdheid onder controle te houden. Kunnen sporten en praten met lotgenoten kan als heel prettig worden ervaren.

COPD1

Inhoud van de therapie

Er wordt gestart met een intakegesprek in De Behandelbank. Tijdens dit intakegesprek vult u een vragenlijst in over uw longklachten. U kunt vragen stellen en eventueel andere aandoeningen melden. Uw conditie en benauwdheid van dat moment worden nauwkeurig in kaart gebracht.
De tweede bijeenkomst zal een groepsbijeenkomst zijn. U  kunt zich melden bij De Behandelbank. Gezamenlijk gaat u naar sportclub Everyday Fit, op enkele minuten van de Behandelbank. Daar zult u een start gaan maken met individuele COPD groepstherapie, die wordt ingesteld op uw eigen tempo. Na iedere training worden uw vorderingen geëvalueerd en bijgehouden.

Voor wie?

U komt in aanmerking voor de COPD Groepstherapie als u:

  • Wanneer u COPD gold 1, 2 of 3 heeft
  • Wanneer u verwezen bent door uw huisarts/longarts of longverpleegkundige
  • Wanneer u de Nederlandse Norm van Bewegen niet haalt (dagelijks 30 min hartslag verhogend bewegen)
Door wie?

De training wordt gegeven door Jessie Vonk. Zij is algemeen fysiotherapeut en heeft zich verdiept in beweegprogramma’s voor mensen met COPD. Zij gaat u vakkundig stimuleren en begeleiden!

Waar en wanneer?

De intake vindt plaats in de hoofdlocatie De Behandelbank. De COPD groepstherapie vindt plaats in Sportclub Everyday Fit, Marasingel 251 te Arnhem
Zie ook de website via deze link: http://www.everyday-fit.nl

COPD2

Er wordt 2x per week getraind, op maandag en donderdag van 10.00 uur tot 11.00 uur. U kunt op ieder moment instromen.

De duur van de COPD groepstherapie is afhankelijk van de vergoeding en de eventueel behaalde doelen, maximaal 1 jaar.

Kosten en vergoeding

Groepstherapie wordt vergoed door de meeste aanvullende verzekeringen. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekering.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden? Dat kan telefonisch of per mail bij de mobiele fysio- en huidtherapeut. We maken dan eerst een afspraak voor een intake. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent en u wilt toch meedoen:

  • 1 uur COPD groepstherapie: 17 euro
  • 45 minuten intake: 29 euro

COPD3

De mobiele fysio- en huidtherapeut©