Oedeemtherapie

Oedeemtherapie wordt toegepast om oedeemklachten te verminderen of om te voorkomen de klachten erger worden. Vaak combineren wij diverse therapieën in onze behandelingen. Deze therapieën kunnen tegelijkertijd of na elkaar worden uitgevoerd. Ook besteden wij de aandacht aan zelfredzaamheid/zelfmanagement. Dit vergroot het effect van de behandeling.

Oedeemtherapie omvat o.a.  manuele lymfedrainage, lpg endermologie, zwachtelen, speciale niet-elastische of verbandhulpmiddelen (Circaid®, FarrowWrap®, JoviPak®, Curetex®, thoraxbandages etc.), therapeutische elastische kousen, Lympha Press®, en/of lymfetape.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Indien de indicatie voor oedeemtherapie een chronisch karakter heeft en indien er een destructie is van het lymfatische weefsel (door bijvoorbeeld een operatie, infectie, bestraling of aangeboren afwijking), dan wordt oedeemtherapie vergoed vanuit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit het aanvullende pakket van uw verzekering. Het is dus afhankelijk van de hoogte van uw aanvullende verzekering of u gehele of gedeeltelijke vergoeding krijgt voor deze eerste 20 behandelingen. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan zijn de kosten voor de eerste 20 behandeling voor eigen rekening. Om in aanmerking te komen voor oedeemtherapie is in de meeste gevallen een voorschrift nodig van uw huisarts of specialist. Dit is niet noodzakelijk indien uw zorgverzekeraar met DTH werkt (directe toegangelijkheid). Bij sommige zorgverzekeraars moet van te voren een machtiging worden aangevraagd. Voor deze aanvraag hebben wij ook een voorschrift van de arts nodig.

De mobiele fysio- en huidtherapeut©