Therapeutische elastische kousen

Indien er voldoende vochtafname is bereikt wordt er een therapeutische elastische kous (TEK) aangemeten. De kous geeft een bepaalde druk en zorgt ervoor dat de arm of het been stabiel blijft. Het is belangrijk dat u de kous consequent draagt. De kous dient u overdag, zo lang mogelijk, te dragen en voor het slapen gaan uit te doen.

Er zijn diverse mogelijkheden binnen TEK. Kousen kunnen ook worden geadviseerd ter preventie van trombose of spataderen. Deze worden veelal aangemeten voor zwangere vrouwen in de vorm van een (mee-groei)panty, bij mensen die sporten of bij staande beroepen. Dit zijn cosmetisch goed uitziende kousen en verkrijgbaar in diverse kleuren.

Ook zijn er andere compressiehulpmiddelen verkrijgbaar bij De mobiele fysio- en huidtherapeut  zoals een JoviPak®, VaroCare®, Circaid/Juxta-fit® of de FarrowWrap®. Deze kunt u bijvoorbeeld ’s nachts dragen ter aanvulling of preventie van uw klacht(en). Ook worden deze middelen ingezet als u minder mobiel bent en niet veel druk kunt verdragen of wanneer blijkt dat therapeutische elastische kousen geen geschikte optie zijn.

De mobiele fysio- en huidtherapeut©