Acne

Wat is acne?
Acne is een veel voorkomende huidaandoening en kan op alle leeftijden voorkomen. Acne komt het meest voor op plaatsen waar veel talgklieren zitten, zoals het gezicht, de rug, de borst en schouders.

Er bestaan verschillende vormen van acne. Voor alle vormen van acne kunt u bij de huidtherapeut terecht. Het is belangrijk dat de acne huid behandeld wordt, ook ter voorkoming van littekens.

Hoe ontstaat acne?
Acne ontstaat door een chronische ontsteking van de talgklier. Daarbij kunnen verschillende (combinaties van) factoren een rol spelen;

  • Er is een verhoogde talgproductie door invloed van propionibacterium acnes
  • Er is een afsluiting van de talgklierafvoergang door verstoring in het verhoorningsproces
  • Invloed van hormonale veranderingen
  • Invloed van voeding
  • Overige oorzaken die van invloed kunnen zijn: stress, druk en/of wrijving op de huid, geneesmiddelen, overmatig krabben en uitknijpen, genetische factoren, sterke klimaatwisselingen en contact met stoffen die een verstopping van de talgklier veroorzaken, zoals bepaalde cosmetica en oliehoudende of chloorhoudende producten in bepaalde beroepen en industrieën.

Hoe kan acne worden behandeld?
Voor de aanpak van acne hebben wij verschillende behandelmogelijkheden. Na zorgvuldige inspectie en onderzoek van de huid wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. De huidtherapeut zal met u bekijken welke behandeling (of combinatie van behandelingen) voor u geschikt is. Soms gebeurt dit in combinatie met voorgeschreven medicatie van uw huisarts of medisch specialist. Daarnaast kijken we uitgebreid naar de juiste huidverzorging, uw leefwijze en voedingspatroon. Uw eigen actieve bijdrage hierin is van essentieel belang voor het behandelresultaat.

Productadvies
Wij werken met hoogwaardige en huid verbeterde producten.Acne verzorging producten De mobiele fysio- en huidtherapeut (Elderveld Arnhem zuid)

Voordelen van onze producten zijn;
– Ontwikkeld door dermatologen
– Kunnen de huid geen schade aanrichten
– Actieve en hoog gedoseerde werkstoffen die zorgen voor huidverbetering
– Beïnvloeden de zuurgraad van de huid op een effectieve manier
– Vrij van schadelijke stoffen.

Optimaal resultaat
Voor optimaal resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Bij De mobiele fysio- en huidtherapeut is het daarom mogelijk behandelingen in kuurverband te volgen. Dit is geheel afhankelijk van de ernst van uw huidprobleem. Wij maken een behandelplan voor u op maat.

Behandelmogelijkheden
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij acne of acnelittekens. De therapeut zal dit met u bespreken. Behandelmogelijkheden zijn: uitreiniging, laserbehandeling, NeoGen plasmabehandeling, peelingbehandeling, microdermabrasie, DermaPen3®

Vergoeding
Acnetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie over gehele of gedeeltelijke vergoeding van uw behandeling kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen of bekijk hier uw vergoeding

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©

*Afb.: bij het plaatsen van deze foto is in overleg toestemming van deze patiënt verleend. Alle rechten voorbehouden.