Wat is acne?
Acne is een veel voorkomende huidaandoening en kan op alle leeftijden voorkomen. Acne komt het meest voor op plaatsen waar veel talgklieren zitten, zoals het gezicht, rug, borst en schouders. De huidtherapeut kan verschillende vormen van acne goed behandelen, ook als er littekens zijn ontstaan.

Hoe ontstaat acne?
Acne ontstaat door een chronische ontsteking van de talgklier. Daarbij kunnen verschillende (combinaties van) factoren een rol spelen, zoals een verhoogde talgproductie. Andere factoren zijn invloeden van hormonale veranderingen, voeding, of een afsluiting van de talgklierafvoergang door verstoring in het verhoorningsproces.

Overige oorzaken die van invloed kunnen zijn: stress, druk en/of wrijving op de huid, geneesmiddelen, overmatig krabben en uitknijpen, genetische factoren, sterke klimaatwisselingen en contact met stoffen die een verstopping van de talgklier veroorzaken, zoals bepaalde cosmetica en oliehoudende of chloorhoudende producten in bepaalde beroepen en industrieën.Huidtherapie Arnhem

Hoe kan acne worden behandeld?
Voor de aanpak van acne op het gebied van huidtherapie hebben wij verschillende behandelmogelijkheden. Na zorgvuldige inspectie en onderzoek van de huid wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld, afgestemd op uw persoonlijke behoefte, vorm van acné en uiteraard uw budget. De huidtherapeut zal bespreken welke behandeling (of combinatie van behandelingen) geschikt is. Soms gebeurt dit in combinatie met voorgeschreven medicatie van uw huisarts of medisch specialist. Daarnaast kijken we uitgebreid naar de juiste huidverzorging, leefwijze en voedingspatroon. Een eigen actieve bijdrage hierin is van essentieel belang voor het behandelresultaat.

Een behandelplan bestaat over het algemeen uit meerdere behandelingen welke kunnen bestaan uit een oppervlakkige reiniging, diepte reiniging of een behandeling met een systeem (laser of plasma) of specifieke zuren (peelings). Welke behandeling voor uw huid het meest geschikt is wordt besproken tijdens het consult net als het tarief voor die behandeling.

Bij het starten van uw behandelplan wordt u altijd goed begeleid.

 

Huidtherapie ArnhemProductadvies
Wij werken met hoogwaardige en huid verbeterde producten.

Voordelen van onze producten zijn;
– Ontwikkeld door dermatologen
– Kunnen de huid geen schade aanrichten
– Actieve en hoog gedoseerde werkstoffen die zorgen voor huidverbetering
– Beïnvloeden de zuurgraad van de huid op een effectieve manier
– Vrij van schadelijke stoffen.

Optimaal resultaat
Voor optimaal resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. In ons Huidinstituut is het daarom mogelijk behandelingen in kuurverband te volgen. Dit is geheel afhankelijk van de ernst van het huidprobleem. Meestal heeft de huid tijd nodig om even te ‘wennen’. Wij maken altijd een behandelplan op maat en zullen u begeleiden gedurende het behandeltraject.

Behandelmogelijkheden
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij acne of acnelittekens. Behandelmogelijkheden zijn: uitreiniging, laserbehandeling, NeoGen plasmabehandeling, peelingbehandeling, microdermabrasie, DermaPen3®

Ook kunnen wij ontgiftende kruidenthee(en) en ontzurende voedingssuplementen adviseren.

Vergoeding
Acnetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie over een gehele of gedeeltelijke vergoeding van de behandeling raadpleeg de zorgverzekeraar of bekijk hier de vergoeding

Neem gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen graag!

Gezondheidscentrum De Behandelbank©