Ademhaling- en ontspanningstherapie

Ademhalings- en ontspanningstherapie De mobiele fysio- en huidtherapeut (Elderveld Arnhem zuid) BehandelbankInleiding, wat ademhaling- en ontspanningstherapie?
Ontspannen is gemakkelijker gezegd dan gedaan als u al een hele tijd onder hoge spanning heb gefunctioneerd. Om opnieuw te leren ontspannen is er meer nodig dan het doen van een simpele ademoefening of ontspanningsoefeningen. Het kan zijn dat u daar juist meer gespannen van wordt.

Wat doet adem- en ontspanningstherapie

  • Verminderen van onnodige spanning leidt tot een verhoging van welbevinden en betere kwaliteit van leven.
  • U functioneert beter, doordat belastbaarheid en stressbestendigheid toenemen. U kunt meer aan.
  • U wordt u bewuster van lichamelijke en mentale gespannenheid en leert daar beter mee omgaan.
  • Als uw klachten veroorzaakt wordt door gespannenheid, zullen ze goed reageren op de toegenomen ontspanning.

Hoe werkt het?
Deze oefeningen zijn eenvoudig en  in principe door iedereen uit te voeren. Ook kunnen door de therapeut(e) handgrepen (zachte manuele technieken) gebruikt worden om een en ander te verduidelijken. Die worden vaak als bijzonder aangenaam en ontspannend ervaren.

Behandeling
Onze fysiotherapeut neemt met u de stappen door. De ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken kunnen los van elkaar aangeleerd worden zodat u ze goed thuis kunt uitvoeren.

Vergoeding
De behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie over gehele of gedeeltelijke vergoeding van uw behandeling kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen.

Afspraak maken?
Voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van advies kunt u contact opnemen met de praktijk: monique@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©