Ademhalings- en ontspanningstherapie

Inleiding, wat ademhalings- en ontspanningstherapie?
Ontspannen is gemakkelijker gezegd dan gedaan als je al een hele tijd onder hoge spanning hebt gefunctioneerd. Om opnieuw te leren ontspannen is er meer nodig dan het doen van een simpele ademoefening of ontspanningsoefeningen. Het kan zijn dat je daar juist meer gespannen van wordt. De methode van Dixhoorn is een methode ontwikkeld met elementen uit diverse oosterse en westerse stromingen. Er is niet één manier van ontspannen die voor iedereen werkt. Dus is het nodig om diverse elementen tot de beschikking te hebben om met de patiënt op zoek te gaan naar iets dat werkt.

Wat doet adem- en ontspanningstherapie (AOT)?
AOT werkt in op onnodig verhoogde spanning en leert je opnieuw ervaren hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en gemakkelijk te ademen.

  • Verminderen van onnodige spanning leidt tot een verhoging van welbevinden en betere kwaliteit van leven
  • Je functioneert beter, doordat belastbaarheid en stressbestendigheid toenemen. Je kunt meer aan
  • Je wordt je bewuster van lichamelijke en mentale gespannenheid en leert daar beter mee omgaan
  • Als jouw klachten veroorzaakt werden door gespannenheid, zullen ze goed reageren op de toegenomen  ontspanning

Hoe werkt het?
De methode maakt gebruik van adem-, bewegings- en aandachtoefeningen. Deze oefeningen zijn eenvoudig en  in principe door iedereen uit te voeren. Ook kunnen door de therapeut(e) handgrepen (zachte manuele technieken) gebruikt worden om een en ander te verduidelijken. Die worden vaak als bijzonder aangenaam en ontspannend ervaren.

Behandeling
In de eerste vier sessies wordt gezocht naar een oefenvorm die een duidelijk waarneembare ontspanning bij u teweeg brengt. U ontdekt welke ontspanningsreactie een positieve verandering geeft. Hierdoor kan er tevens inzicht ontstaan in de oorzaak van spanning. Ook wordt er gezocht naar mogelijkheden om de spanning in het dagelijkse leven te verminderen.

Vergoeding
De behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie over gehele of gedeeltelijke vergoeding van uw behandeling kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen.

Afspraak maken?
Voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van advies kunt u contact opnemen met de praktijk: monique@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©