Claudicatio training

Wat is claudicatio intermittens?
Claudicatio intermittens wordt ook wel ‘etalagebenen’ genoemd. Er ontstaat pijn of kramp bij het lopen en dit verdwijnt bij stilstaan.
Bekijk hier het filmpje van onze gespecialiseerde fysiotherapeut.

Hoe ontstaat het?
Claudicatio intermittens ontstaat door slagaderverkalking. Slagaderverkalking komt bij ieder mens voor, het is een onderdeel van ouderdomsproces. Door de verkalking worden de bloedvaten door de jaren heen dik en stug en de binnenkant van de slagader raakt beschadigd door het afzetten van vetten en kalk. Hierdoor worden de bloedvaten steeds nauwer. Als het vernauwde bloedvat niet meer in staat is voldoende bloed aan te voeren, ontstaat er bij inspanningen krampende pijn doordat er onvoldoende zuurstofrijk bloed wordt aangeboden aan de spieren.

Wat kunt u eraan doen?
De fysiotherapeut kan u ondersteunen en begeleiden. Claudicatio training bestaat uit looptherapie en leefstijlbegeleiding. Het traject omvat een intensieve behandeling van een jaar. In de eerste periode zal dat 2-3 keer per week zijn, waarbij er na verloop van tijd al worden afgebouwd naar 1 keer per maand. Naast het verhogen van de loopafstand en kwaliteit van leven door fysieke training wordt ook aandacht besteed aan eventuele andere beperkende factoren en leefstijlverandering.

ClaudicatioNetwerk
De mobiele fysio- en huidtherapeut is aangesloten bij het ClaudicatioNetwerk.

Afspraak maken?
Voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van advies kunt u contact opnemen met de praktijk: monique@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©