COPD Groepstherapie (individueel ook mogelijk)

InleidingCOPD Groepstherapie De mobiele fysio- en huidtherapeut (Elderveld Arnhem zuid Zevenaar Rijnwaarden)
Groepstherapie is een groep waarin u gezamenlijk kunt bewegen en werken aan uw individuele doelen. Bent u vaak benauwd, heeft u niet zo’n goede conditie? Wilt u wel meer bewegen maar lukt het niet zo goed? Dan is COPD Groepstherapie misschien iets voor u. Ook is het mogelijk individueel begeleid te worden.

Het doel van de COPD Groepstherapie
Het doel van de COPD groepstherapie is om achteruitgang van COPD gold 1,2 en 3 tegen te gaan en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Plezier in bewegen te ervaren en proberen de benauwdheid onder controle te houden. Kunnen sporten en praten met lotgenoten kan als heel prettig worden ervaren.

Inhoud van de therapie
Er wordt gestart met een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek vult u een vragenlijst in over uw longklachten. U kunt vragen stellen en eventueel andere aandoeningen melden. Uw conditie en benauwdheid van dat moment worden nauwkeurig in kaart gebracht.
De tweede bijeenkomst zal een groepsbijeenkomst zijn. U kunt zich bij de balie melden. Er zal een start gemaakt worden met individuele COPD groepstherapie, die wordt ingesteld op uw eigen tempo. Na iedere training worden uw vorderingen geëvalueerd en bijgehouden.

Voor wie?
U komt in aanmerking voor de COPD Groepstherapie als u:

  • Wanneer u COPD gold 1, 2 of 3 heeft
  • Wanneer u verwezen bent door uw huisarts/longarts of longverpleegkundige
  • Wanneer u de Nederlandse Norm van Bewegen niet haalt (dagelijks 30 min hartslag verhogend bewegen)

Door wie?
De training wordt gegeven door een gespecialiseerd longfysiotherapeut van De Behandelbank die zich verdiept heeft in beweegprogramma’s voor mensen met COPD. Onze therapeut gaat u vakkundig stimuleren en begeleiden!

Waar en wanneer?
De intake vindt plaats in onze praktijk. U kunt onder begeleiding van de fysiotherapeut trainen. De duur van de COPD groepstherapie is afhankelijk van de vergoeding en de eventueel behaalde doelen, maximaal 1 jaar.

Kosten en vergoeding
Groepstherapie wordt vergoed door de meeste verzekeringen. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekering.

Afspraak maken?
Voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van advies kunt u contact opnemen met de praktijk: monique@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de begeleiding van COPD, wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©