COPD Groep

Inleiding
COPD Groepstherapie is een groep waarin u gezamenlijk kunt bewegen en werken aan uw individuele doelen. Bent u vaak benauwd, heeft u niet zo’n goede conditie? Wilt u wel meer bewegen maar lukt het niet zo goed? Dan is COPD Groepstherapie misschien iets voor u.

Waar kunt u terecht?
De COPD groep van De mobiele fysio- en huidtherapeut traint bij Everyday Fit Schuytgraaf

Het doel van de COPD Groepstherapie
Het doel van de COPD groepstherapie is om achteruitgang van COPD gold 1,2 en 3 tegen te gaan en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Plezier in bewegen te ervaren en proberen de benauwdheid onder controle te houden. Kunnen sporten en praten met lotgenoten kan als heel prettig worden ervaren.

Inhoud van de therapie
Er wordt gestart met een intakegesprek bij De mobiele fysio- en huidtherapeut locatie De Behandelbank. Tijdens dit intakegesprek vult u een vragenlijst in over uw longklachten. U kunt vragen stellen en eventueel andere aandoeningen melden. Uw conditie en benauwdheid van dat moment worden nauwkeurig in kaart gebracht.
De tweede bijeenkomst zal een groepsbijeenkomst zijn. U kunt zich dan bij ons in de praktijk melden. Gezamenlijk gaat u naar sportclub Everyday Fit, op enkele minuten van De mobiele fysio- en huidtherapeut. Daar zult u een start gaan maken met individuele COPD groepstherapie, die wordt ingesteld op uw eigen tempo. Na iedere training worden uw vorderingen geëvalueerd en bijgehouden.

Voor wie?
U komt in aanmerking voor de COPD Groepstherapie als u:

  • Wanneer u COPD gold 1, 2 of 3 heeft
  • Wanneer u verwezen bent door uw huisarts/longarts of longverpleegkundige
  • Wanneer u de Nederlandse Norm van Bewegen niet haalt (dagelijks 30 min hartslag verhogend bewegen)

Door wie?
De training wordt gegeven door een gespecialiseerd fysiotherapeut. Zij heeft zich verdiept in beweegprogramma’s voor mensen met COPD. Zij gaat u vakkundig stimuleren en begeleiden!

Waar en wanneer?
De intake vindt plaats in de hoofdlocatie De Behandelbank van De mobiele fysio- en huidtherapeut. De COPD groepstherapie vindt plaats in Sportclub Everyday Fit, Marasingel 251 te Arnhem

Zie ook de website via deze link: http://www.everyday-fit.nl

Er wordt 2x per week getraind. U kunt op ieder moment instromen. De duur van de COPD groepstherapie is afhankelijk van de vergoeding en de eventueel behaalde doelen, maximaal 1 jaar.

Kosten en vergoeding
Groepstherapie wordt vergoed door de meeste verzekeringen. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekering.

Afspraak maken?
Voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van advies kunt u contact opnemen met de praktijk: monique@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de COPD groepstherapie e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©