Inleiding, wat is microneedling?
De Dermapen is de nieuwste ontwikkeling  op het gebied van microneedling. Door de kleine handzame Dermapen kunnen de behandelingen nog nauwkeuriger worden uitgevoerd zonder de opperhuid te beschadigen. Hierdoor is er een kortere hersteltijd en minder pijn.

Hoe werkt de Dermapen?
Dermapen maakt gebruik van kleine naaldjes welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen versneld. Door de automatische, verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare lengte en snelheid van de naaldjes, verhoogt de Dermapen de effectiviteit van de behandeling en verbeterd de opname van werkstoffen in de producten.

Dermapen behandelmogelijkheden

Huidverstrakking en -verjonging

  • Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
  • Stimuleert de aanmaak van collageen
  • De huid wordt steviger en gladder

Acne littekens en wondgenezing

  • Vult het littekenweefsel op
  • Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsproces van de wond

Hyperpigmentatie / Verbetert de striae

  • Verbetert pigmentproblemen
  • Overmatig pigment breekt af
  • De huid gaat er stralender uitzien

Hoe ervaart u de behandeling?
De behandeling voelt aan als kleine prikjes die in de huid gemaakt worden. Doorgaans is het goed te verdragen zonder verdoving. Bij een diepe Dermapen behandeling kan er, indien gewenst, een Emla-crème voorafgaand worden aangebracht. Dit geeft een verdovende werking op de huid (de crème is enkel te verkrijgen via recept van de huisarts bij de apotheek).

Hoe ziet de huid er na de Dermapen behandeling uit?
Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naalden zal de huid er roze/ rood uit gaan zien. Bij sommige huidtypes zal dit snel verdwijnen, bij andere kan de roodheid enkele dagen aanblijven. Bij een diepere behandeling kan de huid licht gaan schilferen. Dit is een positief effect omdat de dode huidcellen “afschilferen” en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Wij adviseren om de huid goed te beschermen met een minimale SPF 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op de behandelde huid.

Vergoeding
Een needlingbehandeling wordt soms gedeeltelijk of geheel vergoed, afhankelijk van uw indicatie en aanvullende verzekering. Voor meer informatie kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen.

Een microneedlingbehandeling boekt u al vanaf € 50,00

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©

*Afb.: bij het plaatsen van deze foto is in overleg toestemming van deze patiënt verleend. Alle rechten voorbehouden.