Fysiofitness

Wat is fysiofitness?
Door middel van fysio fitness kunt u uw conditie verbeteren onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut. Wij beschikken over een kleine en grote oefenzaal in onze fysiopraktijk van De Behandelbank.

Daarnaast kunt u, individueel of begeleid, gebruik maken van diverse fitnesstoestellen. Het is mogelijk een trainingsprogramma te volgen, specifiek gericht op uw aandoening. Zo volgt u bij ons altijd een programma op maat!

Unieke apparaten zijn bijvoorbeeld LPG Endermologie met het allernieuwste apparaat CelluM6 Alliance voor een therapeutische behandeling (voor diverse indicaties) of de LPG Huber voor diverse trainingen (stabiliteit, gerichte spiertraining etc.). De apparaten kunnen specifiek op uw aandoening en op u als individu worden ingesteld.

Fysio fitness bij De mobiele fysio- en huidtherapeut (Elderveld Arnhem zuid schuytgraaf) De Bahandelbank

Fysiofitness is geschikt voor:

  • Klachten aan het bewegingsapparaat
  • Hartproblemen of longklachten
  • Mensen met overgewicht
  • Doortrainen na fysiotherapie
  • Senioren
  • Training na Covid-19

Intake
Als u zich aanmeldt bij ons krijgt u eerst een intake. In deze intake wordt gekeken naar uw belastbaarheidsniveau en mogelijke aandoeningen waar rekening mee gehouden moet worden. Als u aanvullend bent verzekerd wordt deze intake in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Training
Tijdens de training staat de fysiotherapeut voor u klaar om u te begeleiden en eventuele vragen te beantwoorden en bij het ontstaan van eventuele klachten u direct te bespreken. Uw persoonlijke resultaten worden bijgehouden en uw programma steeds aangepast aan uw mogelijkheden en beperkingen om het beste resultaat te behalen.

Doel fysiofitness
Fysio fitness heeft tot doel uw gezondheid te herstellen en terugval te minimaliseren. Het verbeteren van uw uithoudingsvermogen, gevoel van fitheid, kracht, hart/long-conditie, coördinatie, het verlagen van lichaamsgewicht, maar ook het verbeteren van zelfvertrouwen

In de gevallen waarin een voedingsadvies noodzakelijk is, kan de hulp van onze diëtiste worden ingeroepen.

De volgende trainingsprogramma’s bieden wij aan
Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen u begeleiden met de volgende beweegprogramma’s;

  • COPD (individueel of begeleid)
  • Fysio fitness (individueel of begeleid)
  • Post Covid19 groep
  • Hardloopgroep

Bekijk hier onze actuele sportgroepen en tijden: https://www.demobielefysio-enhuidtherapeut.nl/contact/

Op donderdagavond is er aansluitend een gratis inloopspreekuur van 20.00 – 21.00 uur en is het mogelijk dat de fysiotherapeut u te woord kan staan voor individuele vragen.

Er wordt getraind in kleine groepjes zodat u verzekerd bent van een adequate begeleiding.

Wij beschikken over een ruime trainingsruimte met diverse professionele apparatuur.

Kosten en vergoeding
De kosten voor Fysio fitness zijn 25 euro per maand. U kunt dan 1x per week onder begeleiding van de fysiotherapeut trainen. Wilt u 2x in de maand onder begeleiding van de fysiotherapeut trainen trainen zijn de kosten 40 euro per maand. Dan krijgt u 10 euro korting.
Groepstherapie wordt vergoed door de meeste verzekeringen. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekering.

Afspraak maken?
Voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van advies kunt u contact opnemen met de praktijk: monique@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl

Neemt u gerust contact op voor meer informatie, wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©