Fysiotherapie

U kunt voor de volgende klachten/behandelingen bij onze fysiotherapeuten terecht.

Aanhoudende klachten in het Algemeen Dagelijks Leven
Bij aanhoudende klachten die u in uw bewegingen belemmeren, verwijst uw arts u mogelijk naar een fysiotherapie praktijk. Voor fysiotherapie
heeft u meestal een verwijzing nodig, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. In dit laatste geval maakt u dan gebruik van onze directe toegankelijkheid (DTF). Om meer te weten over directe toegang of over uw specifieke aandoening wordt vergoed kunt u het beste de polis van uw zorgverzekeraar raadplegen.

Intake of kennismaking
Bij een intake of de eerste kennismaking doen we altijd uitgebreid onderzoek volgens de richtlijn. Ongeacht het probleem bestaat de aanpak van de therapeut uit een aantal stappen waarbij u nauw wordt betrokken. Het stappenplan is als volgt:

  • In een persoonlijk gesprek brengt u uw klachten en verwachtingen naar voren.
  • Op basis van deze gegevens maakt de therapeut een passend behandelplan, en bespreekt met u de mogelijkheden.
  • Na het instemmen van het behandelplan zullen de behandelingen volgen.
  • De therapeut zal u tijdens de behandelingen adviezen en instructies geven ter ondersteuning of preventie van uw klacht.

Behandelplan
In onze fysiotherapie praktijk vinden wij het belangrijk een optimale balans te vinden tussen onze behandeling en wat u daarnaast zelf kunt doen om uw klachten te verminderen. Wij ondersteunen en helpen u om de functies van uw lichaam (blijvend) te verbeteren. In overleg met u maken we een behandelplan. We houden daarbij rekening met allerlei factoren die van invloed kunnen zijn op de lichamelijke klachten. In de praktijk vinden wij het belangrijk dat u zich vertrouwt en op uw gemak voelt.

Aanbod in de fysiotherapiepraktijk
Voor de behandeling hebben we alle deskundigheid en fysiotherapeutische middelen in huis. We werken met oefentherapie, verschillende massagetechnieken en apparatuur. We beschikken over een ruime oefenzaal waar allerlei activiteiten gehouden worden. Daarnaast geven wij u praktische adviezen hoe u in de dagelijkse praktijk verder kunt werken aan uw gezondheid. Zo zorgen we er samen voor dat uw klachten verminderen en u optimaal herstelt.

Verwijzing of voorschrift artsFysiotherapie De mobiele fysio- en huidtherapeut (Elderveld Arnhem zuid Zevenaar Rijnwaarden) De Behandelbank
Voor de fysiotherapeutische behandelingen heeft u meestal een verwijzing nodig, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. In dit laatste geval maakt u dan gebruik van onze directe toegankelijkheid (DTF). Om meer te weten over DTF of over uw specifieke aandoening wordt vergoed kunt u het beste de polis van uw zorgverzekeraar raadplegen.

Kwaliteit hoog in vaandel
Aan de kwaliteit van de behandeling stellen we hoge eisen. Regelmatig bekijken we tussendoor of onze patiënten tevreden zijn over onze aanpak en of de informatie en de afspraken die we maken over behandeling en herstelprogramma wel duidelijk zijn. Mocht er voor u iets onduidelijk zijn, laat het ons dan ook gerust weten.

Leren bij De mobiele fysio- en huidtherapeut
In ons Huidinstituut kunnen stagiairs aanwezig zijn tijdens de behandelingen. Ook kan het voorkomen dat stagiaires behandelingen uitvoeren onder toezicht en begeleiding van de behandeld fysiotherapeut. Vooraf wordt hiervoor eerst toestemming aan u gevraagd.

Onze fysiotherapeuten
In de praktijk werken gemotiveerde fysiotherapeuten die volledig achter de visie en het kwaliteitsbeleid van de praktijk staan. Al onze fysiotherapeuten zijn lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister. Ook waarnemers tijdens vakantie/verlof/ziekteperioden voldoen aan alle wettelijke eisen.

Indien u moeilijk ter been bent is het ook mogelijk bij u aan huis te komen. Ons werkgebied ligt voornamelijk in Arnhem (Arnhem-Zuid, Elderveld, Elden, De laar, Schuytgraaf).

Neemt u gerust contact op voor meer informatie, wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©