Huidtherapie

Huidtherapie Arnhem of Eibergen

Kan uw huid wel wat specialistische aandacht gebruiken? Heeft u door een medische oorzaak last van huidproblemen of wilt u effectief uw huidconditie verbeteren? Dan nodigen wij u van harte uit om een gratis intake te plannen bij onze locatie in Arnhem Elderveld (Gezondheidscentrum De Behandelbank) of in Eibergen (Kultuurhus ‘t Spieker Gezondheidscentrum).

Plan een gratis intake

Wat kunnen onze huidtherapeuten voor u betekenen?

Uw huid heeft aandacht nodig (of daar nu een medische of cosmetische aanleiding voor is). Onze huidtherapeuten hebben alle medische kennis en de juiste middelen in huis voor de meest efficiënte verbetering van uw huidconditie. Onze huidtherapeuten behandelen uw huid om huidproblemen te verminderen, oplossen of te voorkomen.

Uw huidtherapeuten

   

 

Nicole, BSc
Huid- en oedeemtherapeut

Werkzaam in Arnhem en Eibergen

Isa, BSc
Huid- en oedeemtherapeut

Werkzaam in Arnhem

Lori Marleen, BSc
Huid- en oedeemtherapeut

Werkzaam in Arnhem en Eibergen

 

Waarmee kunt u bij ons terecht?

Als u te maken heeft met huidklachten of huidaandoeningen kunt u bij ons terecht. Dit kunnen medische aandoeningen zijn als gevolg van een operatie, diabetes of kanker. Of andere huidproblemen, zoals psoriasis, eczeem, overbeharing, rosacea en acne. Ook cosmetische behandelingen zijn mogelijk, zoals rimpelbehandelingen, littekentherapie, afslanken en permanente make-up.

We hebben de meest voorkomende klachten en behandelingen voor u op een rijtje gezet.

Bekijk voor welke klachten of behandelingen u terecht kunt

Staat uw huidprobleem daar niet tussen en twijfelt u of onze huidtherapeuten u kunnen helpen? Neem dan even contact met ons op.

Oedeemtherapie: de specialisten in behandeling van oedeem in de regio Arnhem en Eibergen

Hoewel u met iedere huidaandoening of -klacht bij ons terecht kunt, komen veel cliënten uit de regio Arnhem en Eibergen speciaal naar onze praktijk voor oedeemtherapie. Oedeembehandelingen bestaan vaak uit meerdere methoden, waarbij ook onze collega-fysiotherapeuten aangehaakt zijn. Zo kunnen we kousen bij u aanmeten, passen we lymfedrainage toe (zowel manueel als met het LPG-apparaat) en helpen we u bij wondzorg.

Heeft u last van Oedeem en bent u wilt u meer weten over onze oedeemtherapie? Lees dan meer over oedeembehandeling.

Intake en behandelplan huidtherapie

Tijdens de intake bespreken wat uw huidproblemen zijn, beoordelen we uw huidconditie en verzamelen we alle informatie die nodig is voor het opstellen van een behandelplan. Voor indicaties van medische aard, doet de huidtherapeut altijd uitgebreid onderzoek volgens de richtlijn, zogenaamd het HMH (Huidtherapeutisch Medisch Handelen). Ongeacht het probleem bestaat de aanpak van de therapeut uit een aantal stappen waarbij u nauw wordt betrokken. Het stappenplan is als volgt:

 • In een persoonlijk gesprek brengt u uw klachten en verwachtingen naar voren.
 • Op basis van deze gegevens maakt de therapeut een passend behandelplan, en bespreekt met u de mogelijkheden.
 • Na het instemmen van het behandelplan zullen de behandelingen volgen. De therapeut zal u tijdens de behandelingen adviezen en instructies geven ter ondersteuning of preventie van uw klacht.

 

Laagdrempelige huidzorg in de regio Arnhem en Eibergen

De huidtherapeuten van ‘Gezondheidscentrum De Behandelbank’ in Arnhem en de praktijk in Eibergen zijn gecertificeerde huidtherapeuten die op een laagdrempelige manier voor u klaar staan om u te helpen uw huid te verbeteren. Laagdrempelig, omdat u zonder verwijzing een afspraak kunt maken, maar ook letterlijk laagdrempelig. Onze praktijk is toegankelijk als u minder goed ter been bent. En bent u niet in staat om naar de praktijk te komen? Dan komen wij graag bij u langs als u in Arnhem-Zuid of in de buurt van Arnhem of Eibergen woont.

Kosten en vergoedingen van huidtherapieën

U heeft geen verwijzing nodig, maar dit is soms wel wenselijk. Onze praktijk is aangesloten bij alle Nederlandse zorgverzekeraars, waardoor veel behandelingen worden vergoed. Wilt u weten wat u vergoed krijgt, bekijk dan de polis van uw zorgverzekeraar.

Een overzicht van de kosten van de verschillende behandelingen vindt u in onze prijslijst.

Bekijk de prijslijst

 

Over de praktijk in Arnhem en Eibergen

Het Huidinstituut is onderdeel van de praktijk, waarin ook andere therapieën worden gegeven. U vindt ons in Gezondheidscentrum De Behandelbank tegenover winkelcentrum Elderhof aan de Hollandweg 52-54 in Arnhem – Zuid. En in Eibergen kunt u ons vinden op de 1e etage van Kultuurhus ‘t Spieker Gezondheidscentrum.

Onze praktijk is goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Tegenover de praktijk in Arnhem bevindt zich de bushalte ‘Elderhof’ en bij het winkelcentrum zijn voldoende parkeerplekken.

Ook in Eibergen is er ruim parkeergelegenheid en kunt u gratis parkeren.

 

Anderen over de huidtherapie van Gezondheidscentrum De Behandelbank in Arnhem

“Hele vriendelijke en professionele huidtherapeuten! Al jaren zeer tevreden. Behandelingen voor acne en -littekens van zeer hoge kwaliteit ervaren. Zeer goede begeleiding en fijne producten voor thuisgebruik. Ik raad deze praktijk aan iedereen aan!

Sabine

“Ik ben diverse keren behandeld in deze praktijk. De volgende woorden komen in mij op: zeer kundig, schoon, kundig en aardig personeel. Behandelingen met peeling en neo gen geven verbluffende resultaten.”

Josephine Boekelmans

“Ik kom graag voor een gezichtsbehandeling naar de praktijk. Altijd eerlijk en oprecht advies en al een hele tijd een stralende huid en daarnaast allemaal vriendelijke en lieve specialisten die je een warm welkom geven.”

Sabine Tilburgs

 

Waarom kiezen voor (Gezondheidscentrum) De Behandelbank?

 • Onze huidtherapeuten staan ingeschreven in het kwaliteitsregister (KP) en maken deel uit van De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH).
 • In onze ruime praktijk in Elderveld/Arnhem Zuid staan meerdere huidtherapeuten voor u klaar.
 • Voor de meeste behandelingen heeft u geen verwijzing nodig, u kunt rechtstreeks een gratis intake inplannen.
 • Wij werken met de modernste apparatuur, waaronder de NeoGen voor plasmabehandeling, de MeDioStar voor laserbehandelingen en de LPG Cellu M6 voor bindweefseltherapie.
 • Intensieve samenwerking met fysiotherapeuten bij bijvoorbeeld oedeemtherapie.
 • Gemiddelde beoordeling van 5-sterren in Google en een 9,1 op zorgkaart Nederland.
 • Wij werken met medische verzorgingsproducten die ook via de praktijk of via de webshop te bestellen zijn.
 • Bent u slecht ter been? Dan zijn ook behandelingen bij u thuis mogelijk. Ook is de praktijk rolstoeltoegankelijk.

 

Huidtherapie, wanneer is dit een logische stap?

Je kunt met een huidprobleem naar een schoonheidsspecialist, huidtherapeut of dermatoloog. De meeste schoonheidsspecialisten zijn gericht op de verzorging van de huid. Daarbij worden producten gebruikt die voor veel mensen met een probleemhuid niet toereikend zijn en soms de klachten zelfs verergeren. De meeste schoonheidsspecialisten zijn meer gericht op ‘beauty’ en hebben niet de kennis en middelen om de probleemhuid goed te behandelen.

De dermatoloog is de keerzijde van de medaille en een echt medisch specialisme. Dermatologie is gericht op diagnostiek en de behandelkant is minder aanwezig. Medicatie mag alleen voorgeschreven worden door de dermatoloog en over het algemeen voert de dermatoloog alleen complexe medische behandelingen uit.

De huidtherapeut is nauw verwant aan de dermatoloog en vaak een verlengstuk van de dermatoloog. De huidtherapeut richt zich op de behandeling van de huid. Daarnaast is er ook meer aandacht voor de sociale en cosmetische kant van de huidproblemen. Onzekerheid en schaamte spelen hierbij vaak een rol.

 

Plan een afspraak voor huidtherapie in de praktijk in Arnhem of Eibergen

Voor het plannen van een afspraak kunt u het beste tussen 8:00 uur en 13:00 uur even bellen met de praktijk. Komt u voor het eerst of wilt u meer weten over de mogelijkheden van huidtherapie voor uw huid? Maak dan een afspraak voor een gratis intake.

Bel: 026 – 381 14 36

Lukt het u niet ons even te bellen, stuur dan een mail naar receptie@behandelbank.nl.

Het is nu ook mogelijk online een afspraak te maken met 1 van onze huid- en oedeemtherapeuten: https://accesstocare.nl/debehandelbank 

U kunt ook het onderstaande contactformulier invullen. 

Een intake bij de huidtherapeut duurt gemiddeld 30 minuten per indicatie. Wilt u meer indicaties bespreken kan het zijn dat we meer tijd van u vragen om beide indicaties goed in kaart te brengen.
Bekijk voor een uitgebreide toelichting op onze website bij 'contact' en klik op huisregels.

Gezondheidscentrum De Behandelbank©