NeoGen plasmaWat is NeoGen Plasma?
In ons instituut beschikken we over de nieuwste apparatuur op het gebied van huidverbetering, namelijk; de NeoGen. Het is de nieuwste generatie op het gebied van plasmagebehandelingen. Voor decenia wordt plasma gebruikt in de dermatologische chirurgie. H
et wordt alom aangeboden als alternatief voor cosmetische chirurgie, en terecht. Er zijn echter diverse vormen van plasma, waarbij de gebruikte gasvorm bepalend is voor het effect op de huid. In ons Huidinstituut werken wij met medische stikstof plasma. Een uniek concept omdat deze vorm de bovenste huidlaag volledig intact laat. Geen stippenpatroon na uw behandeling en een kortere herstelperiode. Stikstof wordt omgezet in plasma, dit zorgt voor een egale warmte in de huid. Aanmaak van collageen en elastine wordt hierbij gestimuleerd waardoor het vernieuwingsproces in de huid wordt versnelt.

Zeer effectief en inzetbaar voor:
– Rimpels
– Zonschade of pigment
– Acne
– Littekens
– Ooglift
– Facelift
– Porieverfijning
– Striae

Een echte aanwinst in huidverbetering!

Wat is plasma dan precies?
Plasma ontstaat wanneer medische stikstof samen gebracht wordt met hoog frequente radioenergie. Het stikstofgas wordt door de radiofrequentie omgezet in een geïoniseerd gas. Plasma voelt aangenaam warm. Het thermische profiel dringt door tot in de diepere huidlagen zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Het bovenste laagje van uw huid bestaat uit diverse (dode) afgevlakte huidcellen die door de plasmawarmte aan elkaar gaan smelten. Dit vormt een fysiologisch jasje die de warmte daaronder op een juiste manier haar werk laat doen. Het benadert dan ook de hele huidarchitectuur, nog steeds zonder een wondje te creëren. Dit maakt stikstof plasma behandeling bijzonder geschikt voor huidverbetering in de breedste zin van het woord.

Voordelen
Plasma huidverbetering wordt toegepast als alternatief voor cosmetische chirurgie. Het voordeel van medische stikstof plasma is dat de volledige architectuur behandeling ondergaat. Daardoor worden zowel kleurimperfecties als fijne lijntjes als grove poriën allemaal in één behandeling verholpen. Resultaten worden veelal vergeleken met een CO2 laserbehandeling. Het voordeel van deze behandeling is de non-invasieve aard en dus minder kans op vervelende complicaties zoals infectie. Het is ook geschikt voor de donkere huidtypen omdat de bovenste huidlaag intact blijft. Als laatste is de herstelperiode aanzienlijk korter dan bij een CO2 laserbehandeling. Hierdoor kunt u sneller uw dagelijkse activiteiten hervatten.

voor
na

Doel
Het doel van de plasma behandeling is uw huid cosmetisch te verbeteren. De verwachting moet realistisch zijn en de huidtherapeut bespreekt het tijdsbestek waarin het eindresultaat optimaal zichtbaar is. Het resultaat is afhankelijk van diverse factoren zoals de startconditie van de huid, met name het vochtgehalte, de behandeling van uw huid tijdens de herstelperiode en het toepassen van de juiste huidverzorging in zowel productkeuze, applicatie frequentie als hoe u huidverzorging toepast. Ook leefstijl en algehele gezondheid zoals voeding kunnen resultaten positief of negatief beïnvloeden.

Intake
Tijdens het eerste consult zal een onderzoek worden uitgevoerd, dit gaat volgens het HMH (Huidtherapeutisch Medisch Handelen, het behandelprotocol van de NVH). Op basis van deze gegevens maakt de huidtherapeut een passend behandelplan en bespreekt met u de prijsindicatie voor het te behandelen gebied. De huidtherapeut zal u voorafgaande en tijdens de behandelingen adviezen en instructies geven ter ondersteuning van het behandeltraject.

De verwachting
In de meeste gevallen volstaat slechts één intensieve behandeling. Bij een mildere behandeling kunnen we meerdere behandelingen adviseren afhankelijk van uw wensen en doelen. Roodheid die ontstaan is na de behandeling gaat in de loop van een paar dagen tot anderhalve week indrogen waarna het afschilferproces start. Hieronder verschijnt een mooi egaal rose huid. Dit is een ‘nieuwe’ jonger uitziende huid die in de loop van drie maanden uw eigen huidskleur zal aannemen.

Vergoeding
Behandeling met de NeoGen wordt vaak gedeeltelijk of geheel vergoed, afhankelijk van uw indicatie en aanvullende verzekering. Voor meer informatie kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen.

Een NeoGen plasmabehandeling boekt u al vanaf € 300,00. Bekijk hier de prijslijst.

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

Gezondheidscentrum De Behandelbank©