Laserontharen

Laserontharen bij De mobiele fysio- en huidtherapeut (Elderveld Arnhem zuid Shruytgraaf) Huidinstituut

 

 

 

 

 

 

 

Wat is dat, laserontharen?
Onze nieuwste laserapparatuur, De MeDioStar Diodelaser, is zeer krachtig en werkt specifieker en effectiever ten opzichte van een IPL behandeling. De ongewenste haar is gemakkelijk aan te pakken en onder controle te houden. Bovendien bent u door onze krachtige diodelaser veel sneller van uw overbeharing af.

De MeDioStar is een medische Diodelaser waarbij een lichtstraal in staat is om groeiende haartjes selectief en permanent te vernietigen, zonder de omringende huid aan te tasten. De laser coaguleert het groeicomplex van afzonderlijke haren door straling uit te zenden die wordt geabsorbeerd door het pigment in onze haarwortels. Het licht dringt zeer precies en selectief door, waardoor de laserprocedure veilig is, terwijl het risico op verbranding of pigmentproblemen wordt beperkt. Zelfs bij een donkerder huidtypen.

We kunnen alle soorten haren die pigment bevatten effectief behandelen met onze MeDioStar Diodelaser. Bij witte haren lukt dit dus niet, maar kunnen we daarentegen wel effectief behandelen met onze Apilus apparatuur.

Wat merk ik van de behandeling?
Een puls geeft een gevoel alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Tevens kan de huid wat warm/branderig gaan aanvoelen en mogelijk wat rood zijn na de behandeling. Dit trekt vrijwel direct, uiterlijk binnen 2-3 dagen weer weg.

voor

na

Welk resultaat kan ik verwachten?
Hoe snel de behandelingen aanslaan is onder andere afhankelijk van de groeifasen waarin de haren zich bevinden. Bij de intake zal de huidtherapeut u hier meer over vertellen. Tevens is ook de kleur van de haren bepalend. Het benodigde aantal behandelingen is onder andere afhankelijk van het behandelgebied, de haardikte, de haardichtheid, hormonale invloeden etc.

Voordelen
De ervaring van ongewenst haargroei is niet alleen cosmetisch storend. Er kunnen bijvoorbeeld ook klachten zijn waarbij haren ingroeien, door frequent (verkeerd) scheren of harsen. Laser ontharen biedt een duurzame oplossing voor de tijdelijke alternatieve en soms pijnlijke of tijdrovende ontharingsmethoden. De voordelen van het gebruik van de Diode technologie is een hoger behandelcomfort en het snelle resultaat. Het blijft volgens de wetenschap en best practice nog altijd de meest effectieve laser bij deze indicatie.

Intake
Tijdens het eerste consult zal een onderzoek worden uitgevoerd, dit gaat volgens het HMH (Huidtherapeutisch Medisch Handelen, het behandelprotocol van de NVH). Op basis van deze gegevens maakt de huidtherapeut een passend behandelplan en bespreekt met u de prijsindicatie voor het te behandelen gebied. De huidtherapeut zal u voorafgaande en tijdens de behandelingen adviezen en instructies geven ter ondersteuning van het behandeltraject. Uit voorzorg voert uw huidtherapeut eerst een patch(proefflits)test uit voordat zij over kan gaan tot een behandeling.

Geeft u toestemming om tot behandeling over te gaan, dan zal de proefbehandeling (patch-test) niet in rekening worden gebracht.

De verwachting
Na iedere behandeling komen steeds minder haren terug. De structuur wordt fijner en de aantallen nemen af. In volle gezondheid zijn gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig waarbij de resultaten per individu kunnen verschillen. U merkt na verloop van tijd dat u dus ook minder frequent uw scheermes hoeft te gebruiken, waardoor irritaties door het ontharen weg blijven.

Vergoeding
Laserontharen in het gelaat wordt vaak gedeeltelijk of geheel vergoed, afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Voor meer informatie kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen.

Een behandeling voor laserontharen boekt u al vanaf € 75,00

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©Laserontharen bij De mobiele fysio- en huidtherapeut (Elderveld Arnhem zuid Zevenaar Rijnwaarden) Huidinstituut