McConnell therapie bij knieklachten

Inleiding, McConnell therapie bij knieklachten, wat houdt dat in?
De McConell Taping methode is bij uitstek geschikt voor algemene knieklachten en in het bijzonder klachten van functioneren van de knieschijf. Er wordt gebruik gemaakt van een tape techniek, gecombineerd met specifieke oefeningen voor de beweeglijkheid en stabiliteit van de knie.

De klachten ontstaan meestal geleidelijk  en is rondom of achter de knieschijf gelokaliseerd. De klachten worden meestal geprovoceerd door traplopen, hardlopen, fietsen of langdurig zitten.

Behandeling
De behandeling bestaat uit het trainen van de bovenbeenspieren op coördinatie en kracht en indien nodig worden de spieren gerekt.  Verder wordt de beweeglijkheid van de knieschijf en het kniegewricht hersteld. Vaak wordt er tape gezet om de knieschijf weer in de goede positie te zetten, zodat deze weer normaal functioneert.

Vergoeding
Fysiotherapie wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie over gehele of gedeeltelijke vergoeding van uw behandeling kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen of bekijk hier uw vergoeding

Afspraak maken?
Voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van advies kunt u contact opnemen met de praktijk: monique@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©