MCKenzie therapie

Inleiding, wat is McKenzie therapie?
McKenzie therapie is ontwikkeld voor de behandeling van rug- en nekklachten. Het blijkt namelijk dat in 80% van deze klachten geen oorzaak aan te geven is. McKenzie gaat daarom  niet uit van het zoeken naar de oorzaak, maar is meer geïnteresseerd in het klachtenbeeld van de patiënt. Er wordt  gekeken hoe houding en bewegen de klachten beïnvloeden. Aan de hand daarvan wordt een behandelplan opgesteld.

Met het specifieke oefenprogramma volgens het McKenzie concept wordt de patiënt geleerd hoe de klachten zelf te beïnvloeden en verminderen. Er wordt veel aandacht besteed aan adviezen over houding/beweging en leefpatroon.  Er wordt dus gekeken naar het totaal, waardoor de patiënt optimaal begeleid en behandeld wordt, zodat de klachten opgelost en voorkomen kunnen worden.

Vergoeding
De behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie over gehele of gedeeltelijke vergoeding van uw behandeling kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen.

Afspraak maken?
Voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van advies kunt u contact opnemen met de praktijk: monique@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©