Mindfulness (psychosomatische fysiotherapie)

Mindfulness
De Amerikaan Dr, Jon Kabatt-Zin heeft als eerste mindfulness uit zijn boeddhistische context gehaald en een 8 weken durende aandachtstraining gemaakt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan met positief resultaat (o.a. bij het Radboud universitair medisch centrum voor mindfulness). Het heeft daardoor een plaats gekregen binnen onze gezondheidszorg. Mindfulnesstraining krijgt ook binnen bedrijven en het onderwijs steeds meer aandacht.

Net zoals de spierkracht of de conditie is de aandacht trainbaar. Daar is buiten tijd en oefening een observerende niet-oordelende houding voor nodig. Je leert meer aanwezig te zijn in het huidige moment. Tijdens de fietstocht naar je werk eens bewust om je heen te kijken naar wat je ziet, hoort en ruikt in plaats van te piekeren, je dag te plannen of bang te zijn voor zaken die mogelijk helemaal niet gebeuren. Er is maar één moment in dit leven, maar vaak zijn we meer met onze aandacht in het verleden of de toekomst.

U oefent uzelf in op te merken wanneer de “automatische piloot” de zaak overneemt. Bent u zichzelf daarvan bewust, dan kun u een keuze maken waar u uw aandacht op wilt richten. Door mindfulness training leert u negatieve gedachtenpatronen te onderscheiden voordat u erdoor wordt meegesleept.

Vergoeding
Psychosomatische fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie over gehele of gedeeltelijke vergoeding van uw behandeling kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen.

Afspraak maken?
Voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van advies kunt u contact opnemen met de praktijk: monique@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl
Ook is het mogelijk direct uw vragen aan onze psychosomatisch fysiotherapeut te stellen via: hugo@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©