Oedeemtherapie

Oedeemtherapie bij De mobiele fysio- en huidtherapeut (Elderveld Arnhem zuid Zevenaar Rijnwaarden) HuidinstituutInleiding
Oedeemtherapie is gericht op oedeemreductie en klachtenvermindering als gevolg van het oedeem. Tijdens de intake voert de therapeut tevens een lichamelijk onderzoek uit om te kunnen constateren om welk soort oedeem het gaat. Dit is van belang voor een geschikt behandelplan.

Welke mogelijkheden zijn er voor behandeling van oedeem?
In onze praktijk bestaat oedeemtherapie vaak uit een combinatie van behandelmethoden. De huidtherapeut en de fysiotherapeut werken hierin nauw samen. Onze ervaring is dat wij u hiermee nog efficiënter kunnen helpen. Tevens begeleiden wij u in zelfmanagement ten aanzien van de aandoening. Dit versneld het behandelresultaat en komt de behandeling die u in de praktijk volgt ten goede.

 

Oedeemtherapie omvat onder andere:  manuele lymfedrainage, lpg endermologie, wondzorg, zwachtelen, speciale niet-elastische of verbandhulpmiddelen (Circaid®, FarrowWrap®, JoviPak®, Curetex®, thoraxbandages etc.), therapeutische elastische kousen, Lympha Press®, en/of lymfetape.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Indien de indicatie voor oedeemtherapie een chronisch karakter heeft en indien er een destructie is van het lymfatische weefsel (door bijvoorbeeld een operatie, infectie, bestraling of aangeboren afwijking), dan wordt oedeemtherapie vergoed vanuit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling.

De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit het aanvullende pakket van uw verzekering. Het is dus afhankelijk van de hoogte van uw aanvullende verzekering of u gehele of gedeeltelijke vergoeding krijgt voor deze eerste 20 behandelingen. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan zijn de kosten voor de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening.

Om in aanmerking te komen voor oedeemtherapie is in de meeste gevallen een voorschrift nodig van uw huisarts of specialist. Bij sommige zorgverzekeraars moet, bij een chronische indicatie, van te voren een machtiging voor de therapie worden aangevraagd. Hiervoor hebben wij ook een voorschrift van de arts nodig.

Afspraak maken?Oedeemtherapie bij De mobiele fysio- en huidtherapeut (Elderveld Arnhem zuid Zevenaar Rijnwaarden) Huidinstituut
Voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van advies kunt u contact opnemen met de praktijk: receptie@behandelbank.nl

Neem gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen graag!

Gezondheidscentrum De Behandelbank©