Inleiding, wat houdt een peelingbehandeling in?
Door middel van een speciale peelings kunnen verschillende huidproblemen worden aangepakt. Bijvoorbeeld bij acne, lichte en donkere vlekken van de huid, onregelmatige huidstructuur, littekens en ouderdomsvlekken.

Soorten peelingen
Er zijn verschillende soorten peelingen. Afhankelijk van de concentratie (aangepast aan uw huid) en de zuurgraad van de peeling werkt deze oppervlakkig, middeldiep of diep.

Werking peelingen
Door de peeling wordt o.a. de aanmaak van collageen en elastine verhoogd. Dode en beschadigde cellen worden vervangen door nieuwe gezonde cellen. Door de binding van vrije radicalen (antioxidanten) wordt voorkomen dat de huid snel verouderd. De peelings bestaan allemaal uit een combinatie van verschillende ingrediënten met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen.

De huidconditie en de huidstructuur verbeteren, maar ook de stofwisseling en de doorbloeding van de huid. Hierdoor ontstaat er een verbeterde opname van werkstoffen uit verzorgingsproducten. De huid wordt zachter en egaler.

Ook in de zomerperiode kunnen onze peelings veilig toegepast worden. De huidtherapeut kiest op basis van de huidklachten welke peeling voor u het meest geschikt is. Wij voorzien u van uitgebreid huidadvies en nazorginstructies.

Indicatie peeling
Een peeling kan effectief worden ingezet bij: acne, littekens/pigmentatie na acne, rosacea, anti-aging (fijne lijntjes), pigmentproblemen (post inflammatoire hyperpigmentatie, melasma), verbeteren van de huidstructuur, of bijvoorbeeld de huid op te frissen.

Binnen ons Huidinstituut werken wij met de volgende peelingmerken;
DermaQuest® *
DermaSence® *
SkinTech® *

*Klik op de link (peelingmerk) voor meer inhoudelijke informatie over de peelings

Afb.: Een vliesmasker voor extra hydratatie, “vitaminen boost” en optimaal herstel na de behandeling

Allergietest
Uit voorzorg voert uw huidtherapeut eerst een patch(allergie)test uit voordat zij over kan gaan tot een behandeling. Dit wordt besproken tijdens de gratis intake.

Vergoeding
Een peelingbehandeling wordt soms gedeeltelijk of geheel vergoed, afhankelijk van uw indicatie en aanvullende verzekering. Voor meer informatie kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen.

Een peelingbehandeling boekt u al vanaf € 80,00

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©