Permanente make-up

Inleiding
Met permanente make-up kunt u verzorgd voor de dag komen. Een andere naam voor permanente make-up is cosmetische tatoeage/micropigmentatie. Heerlijk om niet steeds in de ochtend uw make-up aan te hoeven brengen, dit bespaard een hoop tijd! Met PMU wordt de natuurlijke vorm geaccentueerd van bijv. lippen, wenkbrauwen of ogen. Ook is het mogelijk om ‘terug te geven’ wat er niet meer is zoals bijvoorbeeld wenkbrauwen die zijn uitgevallen door ziekte.

U kunt bij ons diverse permanente make-up laten zetten;

  • eyeliner boven en/of onder
  • lipliner
  • wenkbrauwen

Diverse technieken
Diverse technieken zijn mogelijk. Er vindt eerst een intake gesprek plaats. Aan de hand van dit gesprek kan de pmu-specialist bepalen of u in aanmerking komt voor PMU en/of er bijzonderheden zijn waar in de behandeling rekening mee gehouden moet worden. We bespreken uw wensen en bekijken nauwkeurig wat hier goed op aansluit. Hierbij geven wij u eerlijk advies geven en bepalen met aandacht de geschikte kleur en vorm. Er zijn technieken om uw wenkbrauwen te accentueren met “schaduw”, bijvoorbeeld bij shadow brows of ombre brows. Bij weinig haartjes is de hairstroke-techniek heel geschikt. Een combinatie tussen de technieken is ook mogelijk.

Er zijn altijd 2 sessies nodig. Na de 1e behandeling wordt zo’n 30-50% van het pigment dat in de huid is gebracht afgestoten door het immuunsysteem. De huid moet enige tijd herstellen van de 1e behandeling omdat er als het ware een ‘schaafwond’ is gemaakt. U krijgt van ons instructies en adviezen hoe u het thuis het beste kunt verzorgen. De juiste kleur en vorm zijn na 6 wk zichtbaar, dan zal de 2e behandeling plaats vinden.

Permanente make-up (PMU) heeft voordelen

  • Altijd verzorgd de deur uit
  • U hoeft zich niet meer op te maken
  • Geen zorgen over de juiste (kleur) make-up
  • De permanente make-up blijft altijd goed zitten (loopt niet uit)

Wat is het verschil tussen PMU en een tatoeage
Permanente make-up wordt bovenin de lederhuid aangebracht, in tegenstelling tot een tatoeage die vaak onderin de lederhuid wordt gezet. Door middel van een steriele op-en-neer bewegende ultradunne naald worden kleurpigmenten in de huid gebracht. De pigmenten zijn hypoallergeen en volgens de Europese richtlijnen goedgekeurd. De periode dat permanente make-up blijft zitten varieert van persoon tot persoon. Doorgaans is dit zo’n 3-5 jaar. De kleur zal na verloop van tijd vervagen.

Hoe lang permanente make-up mooi blijft op uw huid heeft onder meer te maken met celvernieuwing, mate van bloeden tijdens het pigmenteren, vettige huid, (overmatige) blootstelling aan zonlicht, bepaalde medicijnen, crèmes met (fruit)zuren erin. Om langere tijd plezier te hebben van uw permanente make-up kan een jaarlijkse touch-up behandeling ook een mooie uitkomst zijn.

Doet permanente make-up pijn bij het aanbrengen?
Behandeling met PMU is niet pijnloos. De gevoeligheid is per persoon verschillend en varieert ook per gebied. Wij gebruiken altijd een verdovende crème in onze behandelingen. Dit maakt het voor u beter vol te houden en zorgt ervoor dat wij vloeiender kunnen doorwerken wat het resultaat ten goede komt.

GGD goedgekeurd
De PMU behandelingen bij De mobiele fysio- en huidtherapeut worden uitsluitend uitgevoerd door gediplomeerde specialistes en zijn GGD goedgekeurd. In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanente make-up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld, en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren eens per twee jaar of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen. U bent bij ons daarom verzekerd van een veilige behandeling.

Voor intake en nazorginstructies klikt u hier:  PMU intake + nazorg formulieren

Vergoeding
Een PMU of tepelhof tatoeage behandeling kan soms niet, gedeeltelijk of geheel vergoed, afhankelijk van uw indicatie en aanvullende verzekering. Voor meer informatie kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen.

Een permanente make-up behandeling boekt u al vanaf € 180,00

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©