Wat is rosacea?
Rosacea is een niet-besmettelijke aandoening waarbij ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan. Kenmerkend zijn roodheid, uitgezette bloedvaatjes, bultjes en kleine puistjes. Het huidbeeld kan soms lijken op acné maar rosacea komt vaak op latere leeftijd tot uitging, doorgaans niet voor het 30e levensjaar. Deze huidaandoening kan spontaan optreden en is chronisch van aard. Wel kan de ernst van rosacea afnemen, mede door goede behandeling en de juiste thuisverzorging.

Factoren die kunnen uitlokken
Factoren waardoor de vaatjes beschadigd kunnen raken en zichtbaar worden zijn veroudering, overmatige blootstelling aan ultraviolette straling, roken, overmatig alcoholgebruik, bepaalde medicatie, bepaalde cosmeticaproducten, temperatuurverschillen (de wisseling van koude en warmte) en erfelijke aanleg.

Locatie
Voorkeursplekken waar deze vaatjes zich meestal bevinden zijn op de wangen, neus en kin. Ze kunnen ook op het decolleté voorkomen. Door veel mensen worden deze verwijde vaatjes als cosmetisch storend ervaren.

Behandelmogelijkheden
Voor behandeling zie: laserbehandeling, Huidverbetering | NeoGen plasmabehandeling, elektrocoagulatie, peelingbehandeling, DermaPen3®

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen u graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©