Welke verwijde haarvaatjes zijn er?
Couperose
is een aandoening waarbij sprake van een toename van kleine, verwijde “gesprongen” vaatjes in het gelaat. De vaatjes, ook wel teleangiëctasieën genoemd, zijn verzwakt door de afname van elasticiteit en verdwijnen niet vanzelf.

Rosacea is een niet-besmettelijke aandoening waarbij ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan. Kenmerkend zijn roodheid, uitgezette bloedvaatjes, bultjes en kleine puistjes. Het huidbeeld kan soms lijken op acné maar rosacea komt vaak op latere leeftijd tot uitging, doorgaans niet voor het 30e levensjaar. Deze huidaandoening kan spontaan optreden en is chronisch van aard. Wel kan de ernst van rosacea afnemen, mede door goede behandeling en de juiste thuisverzorging.

Een ander voorbeeld van een gesprongen vaatje is de “spider naevi”. Dit ziet er uit als een rood vaatbultje waaruit kleine vaatjes uitwaaieren. Het kan op alle leeftijden voorkomen. Maar er zijn ook meer vaataandoeningen zoals angioompjes of wijnvlekken, maar ook voor beenvaten of andere goedaardige vaaterupties die zowel mannen als vrouwen vaak cosmetisch storen.

Uitlokkende factoren
Factoren waardoor de vaatjes beschadigd kunnen raken en zichtbaar worden zijn veroudering, overmatige blootstelling aan ultraviolette straling, roken, overmatig alcoholgebruik, bepaalde medicatie, temperatuurverschillen (de wisseling van koude en warmte) en erfelijke aanleg.

Voorkeursplekken
Voorkeursplekken waar deze vaatjes zich meestal bevinden zijn op de wangen, neus en kin. Ze kunnen ook op het decolleté voorkomen. Door veel mensen worden deze verwijde vaatjes als cosmetisch storend ervaren.

Behandeling
Een goede methode om bloedvaten te behandelen is door middel van lasertherapie. Onze huidtherapeuten werken met de nieuwste lasergeneratie genaamd MeDioStar om vaatbehandelingen uit te voeren.

Wat is een laser?
Een laser is een vorm van licht dat versterkt wordt door gestimuleerde emissie van straling. Een medische laser, zoals de MeDioStar kan zowel oppervlakkig gelegen als diepere bloedvaten selectief te verwijderen. De laser coaguleert de vaatwand door straling uit te zenden die wordt geabsorbeerd door onze rode bloedcellen. Het licht dringt zeer precies en tot gecontroleerde diepte door, waardoor de vaatwand samensmelt en bloed niet meer stroomt. De huidtherapeuten werken volgens laserprocedure, is veilig en laat de omringende huid intact.

voor
na

Doel
Het doel om een vaatbehandeling uit te voeren is de huid cosmetisch te verbeteren. Een realistische verwachting is hierbij van belang. Twee tot drie behandelingen zijn meestal nodig voor een mooi eindresultaat. De resultaten zijn afhankelijk van diverse factoren zoals de grootte of de omvang van het gebied, de vorm en locatie van de imperfectie en erfelijkheid, leeftijd alsook leefstijl en de algemene huidconditie.

Wat merkt u tijdens of na de behandeling?
Na de behandeling kunt u plaatselijke roodheid verwachten, vervaagt in enkele uren. Het vaatje dat behandeld is zal wat donkerder doorschemeren. Deze mag tijdelijk gecamoufleerd worden met een medisch camouflageproduct afgestemd op uw huidconditie. Binnen 3 weken ruimt uw lichaam het gecoaguleerde vaatje op en zullen er nieuwe bloedvaatjes worden aangemaakt.

De behandeling wordt veelal goed verdragen zonder lokale verdoving. De huidtherapeut zal alle voor- en na instructies met u bespreken alvorens u de behandeling in gaat.

Wat zijn de voordelen van laser?
Een laserbehandeling van bloedvaten is niet invasief in vergelijking met onder andere elektrocoagulatie of behandeling met de Dermapen3®. De kans op littekens of andere huidbeschadigingen blijft zeer beperkt doordat de huid bij lasertherapie intact blijft. Door de geïntegreerde koeling is de bovenste huidlaag extra beschermt en voelt de behandeling aangenamer aan. Doordat de laser is uitgerust met een professionele instelmodus zijn alle afzonderlijke instellingen los van elkaar te bedienen. Dit geeft ons de mogelijkheid veel voorkomende vaatafwijkingen tot uitdagende vasculaire problemen te behandelen.

Voor overige behandelingen voor vaatjes mee te behandelen zie: elektrocoagulatie, peelingbehandeling, DermaPen3®

Vergoeding
De therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie over een gehele of gedeeltelijke vergoeding van de behandeling raadpleeg de zorgverzekeraar of bekijk hier de vergoeding

Een behandeling voor lasertherapie boekt u al vanaf € 165,00

Neem gerust contact op voor meer informatie over de behandeling e.d., wij helpen graag!

De mobiele fysio- en huidtherapeut©